الأرز بالخلطه



المقادير

1/2 كيلو كبد دجاج ( ممكن تستعملي خليط من الكبد و القوانص )
1/2 1 كوب ارز بسمتي
1 بصله كبيره مقطعه جوانح
1 ملعقه كبيره سمن+ 1 ملعقة كبيره زيت
ملح و فلفل اسود و بهارات و قرفه ناعمه
لوز و صنوبر للتجميل ( او حسب الرغبه)
ماء لنضج الرز

الطريقه

نحمر اللوز في السمن و الزيت ثم ينشل و يترك جانبا للزينه
نضع البصل مكان اللوز المحمر



و نقلب حتي يبدأ يذبل قليلا



ثم نضع الكبد ( طبعا بعد غسلها جيدااااااا و تقطيعها الي اجزاء متوسطة الحجم )
ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات و القرفه



و نقلب و نهدي النار علي الاخر حتي تنضج الكبد ( هتنزل الكبد سائل ثم تمتصها )
و دي بعد نضج الكبد



ناخذ نصف كمية الكبد و تترك جانبا لزينة الوجه
ثم نغسل الرز جيداااااا و نضعه مع باقي الكبد



يقلب الخليط




ثم نضع الماء ( كمية الماء تناسب كمية الرز تقريبا 3 كوب ماء)

و نعدل الملح






اول ما تغلي الميه تهدي النار و تغطي القدر
و يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز



ثم يقلب في طبق التقديم
و يزين بالكبد اللي اخذناها اولا و اللوز المحمر



و دي الصور النهائيه للطبق












جداااااااااا لذيييييييذ




و بالهنا و العافية



منقول